Het Speelnieuws        

 


Nieuwsbrief van speelotheek Het Speelpunt
Februari 2006

Opening op zaterdagmorgen
Vanaf 7 januari 2006 zijn op zaterdag geopend. Deze ochtenden worden tot nu toe redelijk goed bezocht. Het is ons opgevallen dat er verschillende mensen komen na 11.30 uur en dat het eerste uur matig bezocht wordt. Wij willen u er dan ook uitdruk- kelijk op wijzen dat wij op zaterdagochtend geopend zijn van 10.00 tot 11.30 uur.

Opening donderdagmorgen
Op donderdagmorgen zijn wij geopend van 10.00 tot 11.30 uur. Dit is veruit het rustigste moment in de speelotheek. Dus wilt u uitgebreid advies of gewoon rustig kunnen rondkijken dan bent u van harte welkom!

Nieuwe vrijwilligers
Ondanks het feit dat er zich verschillende vrijwilligers hebben aangemeld zijn wij nog altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vooral voor de zaterdagmorgen hebben we nog mensen nodig. Ook mensen die bijvoorbeeld maar 1 keer per maand willen werken zijn van harte welkom!

Familiedag
Op zaterdag 22 april aanstaande wordt er in winkelcentrum Rijkerswoerd een familiedag georganiseerd. De speelotheek wil hier ook aandacht aan schenken. Wij zijn in ieder geval de gewone openingstijd van 10.00-11.30 uur geopend. Wat er verder gaat gebeuren zullen we zo spoedig mogelijk bekend maken.

Aantal leden
Op dit moment hebben we ongeveer 120 leden. Dit is natuurlijk een schitterend aantal. Vooral omdat we vorig jaar september weer blanco zijn gestart. Helaas kunnen we absoluut nog niet rustig achterover leunen. Het leden aantal zal nog moeten stijgen. Dus als u nog mensen in uw omgeving kent die geen lid zijn attendeer ze dan op ons. Dit geldt uiteraard voor mensen met en zonder een geestelijke en/of lichamelijke beperking!

Het ledenforum op www.Speelpunt.nl
Zoals bekend gemaakt in onze nieuwsflits rond de kerstdagen is er op onze site ook een forum opgezet waar de leden en de medewerkers van de speelotheek met elkaar van gedachten kunnen wisselen over allerlei zaken. U kunt hier natuurlijk ook vragen stellen over speelgoed en zelfs speelgoed aanbieden of vragen. Ook ideeŽn om de speelotheek te verbeteren zijn natuurlijk van harte welkom. Ook kunt u ideeŽn hiervoor deponeren in de ideeŽnbus in de speelotheek.
U kunt op de startpagina van www.speelpunt.nl klikken op Forum voor leden of rechtstreeks naar www.speelpunt.nl/leden 
De gebruikersnaam is: speelpunt 
Wachtwoord is: leden 
U komt direct terecht in het forum. 
We hopen u binnenkort op het forum te mogen begroeten.

Natuurlijk kunt u op de website ook het nieuwste speelgoed bekijken.

Schenking Aqua Waterbanen
In 2004 raadpleegde de speelotheek het in Zweden gevestigd bedrijf Aquaplay voor het eventueel leveren van speelgoed omdat daar zoveel animo voor is.
De contactpersoon van Aquaplay in Zweden vond het initiatief van een speelotheek zo bijzonder dat ze enthousiast 2 sets Aquaplay-speelgoed ter beschikking heeft gesteld voor de uitleen van Het Speelpunt. Ze is ervan overtuigd dat veel families enorm gebaat zijn bij een speelgoeduitleenpunt.
Eind december hebben wij 2 prachtige en uitgebreide Aquaplay-sets mogen ontvangen. Binnenkort zijn deze in de uitleen terug te vinden. Aquaplay is een kanaalsysteem waarmee kinderen, van diverse leeftijden, met water kunnen spelen. Het speelgoed stimuleert de fantasie en meerdere kinderen kunnen er tegelijk mee spelen.Schenking Bloesemtocht/Rode Kruis
Vorig jaar hebben we bericht gekregen dat de Speelotheek in aanmerking komt voor aangepast speelgoed. Eind januari zouden we de spullen krijgen. Op dit moment hebben we nog niets ontvangen. Dus u hoort meer over de schenking in een volgende Nieuwsbrief.

Carnavalsvakantiesluiting
Van 27 februari tot en met 3 maart zijn wij gesloten. Vanaf 8 maart om 14.00 uur bent u weer van harte welkom.

Vakantiesluitingen tot en met de zomervakantie
ē Koninginnedag 29 april 2006
ē Goede Vrijdag/Pasen 14 t/m 17 april
ē Meivakantie 1 t/m 5 mei 2006
ē Zomervakantie 1 juli t/m 20 augustus 2006

Uiteraard wensen wij u en uw kinderen een prettige vakantie!!
Medewerkers Speelotheek Het Speelpunt.