Nieuwsbrief van speelotheek Het Speelpunt
Mei 2010


Het hele team van vrijwilligers van Speelotheek Het Speelpunt
wenst u een fijne meivakantie en ook alvast een zonnige zomervakantie!

Verlengen & reserveren via e-mail.
Sinds 1 januari 2010 is het ook mogelijk om het spelmateriaal te verlengen via de e-mail, uitleen@speelpunt.nl. Uw verlenging per e-mail is pas voltooid als u van ons een bevestiging krijgt waarin staat vermeld tot welke datum de artikelen zijn verlengd. Indien de verlenging te laat wordt doorgegeven, wordt de boete berekend vanaf de datum waarop het artikel ingeleverd had moeten worden tot de datum waarop de verlenging door ons is bevestigd. Let op: u kunt een artikel maar 1x verlengen en alleen mits het niet is gereserveerd door een andere klant.

Ook reserveren én het doorgeven van ontbrekende onderdelen kan via hetzelfde e-mailadres. Bij reserveren geldt, dat uw reservering pas voltooid is als u van ons een bevestiging krijgt waarin staat voor welke periode de reservering voor u is vastgelegd. De kosten voor reservering (€ 0,50 per artikel) zullen bij uw volgende bezoek aan de speelotheek in rekening worden gebracht.

Vrijwilligers gezocht.
Voor de woensdagmiddagen en vrijdagavonden zijn we nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een paar uurtjes willen helpen met de inname en het uitlenen van speelgoed. U hoeft niet wekelijks inzetbaar te zijn, 2-wekelijks of zelfs 3-wekelijks is mogelijk. Iedere hulp is meegenomen om de opening op beide dagen te kunnen blijven garanderen. Geïnteresseerd? Vraag onze vrijwilligers voor meer informatie of meld u aan via het inschrijfformulier op onze website.

Veel nieuw materiaal.
Dankzij de gulle schenking van het Monuta Charity Fund hebben we talrijke nieuwe spullen kunnen aanschaffen, zoals o.a. 2 mamoetskelters, honkbalhandschoen, mijn eerste laptop, Sesamstraat camper, bakfiets, waveboard en een themakist “ziek”.
Al dit spelmateriaal is reeds in de uitleen beschikbaar en op onze website kunt u al het nieuwe materiaal vinden.

Verder hebben we van een gift van Stichting Sluyterman van Loo mooi  materiaal aangeschaft dat inspeelt op de beleving en vrijetijdsbesteding van ouderen. O.a. het spel “vragen staat vrij”, een houten tafelkegelspel, herinneringsmateriaal, dvd’s over vroeger.
 

Tips.


Verjaardagsfeestje?
Leen buiten- en/of binnenspeelgoed of een themakist! Zie www.speelpunt.nl, waar u bij “Speelgoed” en “M22-THEMA” de diverse thema’s kan terugvinden.

Buitenspeelgoed!
Het buitenspeelgoed is weer uit de opslag gehaald. Kom met de auto om de grote tractors, skelters, glijbanen, waterbanen, fietsjes e.d. mee te kunnen nemen.Games.
De beschikbare computerspellen (H-artikelen) en cd-roms (S-artikelen) zijn sinds kort te vinden in 2 ordners in de speelotheek. Via kaartjes met foto kan in een oogopslag gezien worden welke spellen en cd-roms nog uitgeleend kunnen worden. Bij de uitleenbalie ontvangt u bij inlevering van het kaartje uit de ordner het artikel.
 
NL doet!
Zaterdag 20 maart was de landelijke vrijwilligersactie NL DOET!
Zes vrijwilligers kwamen klussen. Ze hebben beide balies opnieuw geschilderd, het prikbord verplaatst, de kasten schoongemaakt en een gordijn opgehangen voor de kast met gereserveerd speelgoed.
Bedankt klussers!
 
 

Uw mening telt.
We zouden graag uw mening horen over een aantal zaken die spelen bij de speelotheek, o.a. over het mogelijk wijzigen van de openingstijd op de woensdagmiddag. Er is daarom een korte enquête opgesteld. We willen iedereen oproepen om deze in te vullen (kost slechts enkele minuten).
U vindt de enquête op www.speelpunt.nl/enquete.html

Vakanties / sluiting.
· Meivakantie: vrijdag 30 april t/m zaterdag 15 mei 2010.
De eerste uitleendag is maandag 17 mei 2010.
· Pinksterweekend: zaterdag 22 mei & maandag 24 mei 2010.
· Zomervakantie: zaterdag 24 juli t/m maandag 6 september 2010.
De eerste uitleendag is woensdag 8 september.