Nieuwsbrief van speelotheek Het Speelpunt
Mei 2011


 Het is Lente!
De meivakantie zit er weer op. Wat een heerlijk weer hebben we gehad en wat was het genieten om nu al een zomergevoel te mogen ervaren. Ons buitenspeelgoed is uit onze winteropslag gekomen en weer te leen bij Het Speelpunt. De winteropslag wordt ons door City Box Arnhem gratis ter beschikking gesteld. City Box Arnhem bedankt! 

Schoonmaak.
Bij de lente past schoonmaken en opruimen. Zoals elk jaar is de speelgoedcommissie begonnen met het nakijken van alle artikelen in ons assortiment om te bepalen of iets aangevuld dan wel vervangen moet worden. Iedereen die iets leent bij Het Speelpunt weet dat een speelgoedartikel met enige regelmaat een nieuwe materiaalkaart krijgt. Er verdwijnt of sneuvelt wel eens een onderdeel. Soms vinden we materiaal onder de kasten in onze Speelotheek, dan is een artikel uitgeprobeerd en onvolledig in de kast terecht gekomen. We bekijken of dit artikel nog voldoende speelwaarde heeft en of het te vervangen onderdeel nog verkrijgbaar is. Vaak kost ons dit enige tijd. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft. Gelukkig vinden we meestal een goede oplossing.

Nieuw Speelgoed
Nieuwe artikelen kunt u bewonderen op de zichttafel bij het raam in onze Speelotheek. Daarnaast zijn de nieuwe artikelen op onze website te bekijken, www.speelpunt.nl.

IdeeŽnbus
We zijn altijd blij met uw aanvragen voor speelgoed via de ideeŽnbus. Alles wordt besproken binnen de speelgoedcommissie en goede ideeŽn komen op de wensenlijst te staan. Het kan zomaar zijn, dat uw idee komend jaar op de zichttafel pronkt!

Hebt u al gestemd op het Speelpunt?
Dit jaar bestaat de Rabobank 100 jaar. Al vele jaren beschikt Rabobank Arnhem en Omstreken over het Rabo Stimuleringsfonds. Het Rabo 100 jaar fonds heeft als doel om binnen het werkgebied van de bank een samenleving te stimuleren waarin iedereen kan en mag meedoen, ongeacht beperking of handicap. Klanten beslissen mee over de uitgaven van het Rabo 100 jaar fonds. Het Speelpunt is genomineerd voor een bijdrage uit dit fonds. Hiermee mogen we (aangepast) spelmateriaal aanschaffen. Alle klanten van Rabobank Arnhem bepalen wie van de genomineerden een bijdrage krijgen door tussen 2 mei en 10 juni hun stem uit te brengen. Bent u klant bij de Rabobank, stemt u dan in de categorie Dagelijks Leven op Het Speelpunt via deze link:
 

Week van de Speelotheek
Van 28 mei t/m 4 juni is de week van de Speelotheek en dan is het een klein beetje feest in Het Speelpunt. U kunt uw vrienden, familie, buren of bekenden meenemen naar de Speelotheek. Met een probeerbon kunnen zij eenmalig 2 stuks speelgoed gratis lenen. Het grote feest moet nog even wachten tot zaterdag 24 september 2011. Dan houden we onze jaarlijkse open dag met kinderactiviteiten. Noteer het al vast in uw agenda.

Vrijwilligers gezocht
Stichting Speelotheek Het Speelpunt is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden het bestuur of de PR-commissie te versterken. GeÔnteresseerd? Vraag onze vrijwilligers voor meer informatie, stuur een mail naar info@speelpunt.nl of kijk op onze website www.speelpunt.nl

Gift ontvangen

Speelotheek het Speelpunt heeft van het Fonds Verstandelijk Gehandicapte een bedrag ontvangen om een ontwikkelingspiramide en een draagbare blacklightbox aan te schaffen. Omdat het hier dure artikelen betreft, speciaal voor de doelgroep mensen met een beperking, zijn we hier extra blij mee.

NLDoet

Op zaterdag 19 maart heeft de Speelotheek weer meegedaan aan NLDoet. Dit is een initiatief vanuit het Oranjefonds, waarbij ook vrijwilligers die niet verbonden zijn aan een vrijwilligersorganisatie klussen gaan doen bij vrijwilligers organisatie. Binnen Het Speelpunt is van deze dag gebruik gemaakt om extra schoon te maken, het prikbord bij de zichttafel te schilderen en stikkers op de ramen te plakken. Onze Speelotheek ziet er zo weer netjes opgeknapt uit. Onze hartelijke dank voor alle hulp!

Komende vakanties
Tijdens de pinkstervakantie is Het Speelpunt gesloten van zaterdag 11 juni t/m maandag 13 juni 2011. Vanaf woensdag 15 juni 2011 kunt u weer komen lenen. De zomervakantie laat nog even op zich wachten. Wij melden u alvast dat Het Speelpunt gesloten is van zaterdag 9 juli t/m maandag 22 augustus. Vanaf woensdag 24 augustus 2011 kunt u weer komen lenen. Op zaterdag 24 september houden wij onze jaarlijkse OPEN DAG.

Speelotheek Het Speelpunt
Pythagorasstraat 9, 6836 GA Arnhem
Postbus 4165, 6803 ED Arnhem
www.speelpunt.nl
info@speelpunt.nl
06 Ė 28 70 29 71 (tijdens openingstijd)
Openingstijden:
Maandag   : 10.00 - 11.30 uur
Woensdag : 14.00 - 15.30 uur
Vrijdag      : 18.30 - 20.00 uur
Zaterdag   : 10.00 - 11.30 uur