Nieuwsbrief van speelotheek Het Speelpunt
September 2011


Kom ook op onze Open dag, 24 september

Op 24 september is het Burendag/Open Dag bij het Speelpunt. Er zijn extra leuke activiteiten te doen: groot springkussen, kinderen kunnen zich laten schminken, lekker tekenen of kleuren met stoepkrijt. Uitproberen van nieuw aangeschafte spelletjes is ook mogelijk. Deze zijn speciaal aangeschaft voor de Oktober Spelletjes maand en komen pas na de Burendag, in oktober in de uitleen. De uitleen van de speelotheek is extra lang geopend namelijk van 10.00 tot 14.00 uur. Er is gelegenheid tot rondkijken, vragen stellen of gewoon even een kopje koffie drinken. Komt u gezellig langs op zaterdag 24 september en neem buren, vrienden en familie gerust mee. Zo kunnen ook zij kennis maken met de speelotheek. Ze zijn van harte welkom!

We zijn op zoek naar extra vrijwilligers voor deze dag. Wil je ons eenmalig graag een handje helpen? Geef je dan op via info@speelpunt.nl

Oktober: spelletjes maand

De herfst is een mooie tijd om weer binnen te spelen. De dagen worden korter, de avonden langer. Tijd voor een spelletje of puzzel! In de maand oktober kunt u als klant (zoals ieder jaar) naast het vaste aantal artikelen, één puzzel (L21) of één gezelschapspel (E15) extra lenen. Voor de oktober spelletjesmaand schaffen wij nieuw materiaal aan welke u op onze Open Dag mag uitproberen. Vanaf oktober gaan deze spelletjes in de uitleen.
 


Abonnement voor maar € 10, -

In de maand september kan uw familielid, vriendin, buur of kennis een abonnement nemen bij speelotheek Het Speelpunt voor slechts 10 euro. Dit geeft recht op 3 artikelen lenen voor 3 weken en is geldig tot het einde van het kalenderjaar. Een ideale kans dus voor hen die nog niet bekend zijn met de speelotheek. Op deze manier kunnen zij uitproberen of het iets voor hen is. Misschien weet u een familielid, buurvrouw, vriend of vriendin die interesse heeft. Breng ze op de hoogte van onze leuke actie of geef ze een abonnement cadeau en laat ze op deze manier kennismaken met Het Speelpunt.

Rabofonds 250 euro gekregen!

Dit jaar bestaat de Rabobank 100 jaar. Al vele jaren beschikt Rabobank Arnhem en Omstreken over het Rabo Stimuleringsfonds. Het Rabo 100 jaar fonds heeft als doel om binnen het werkgebied van de bank een samenleving te stimuleren waarin iedereen kan en mag meedoen, ongeacht beperking of handicap. Het speelpunt kreeg van de Rabobank € 250,00 ter stimulering. Dit geld gaan wij besteden voor speelgoed voor mensen met een beperking.
Rabobank Bedankt!Triqo

Bij de COOP in Rijkerwoerd krijgen klanten bij hun boodschappen constructie speelgoed cadeau. Het heet triqo. Het is mooi materiaal en zeer geschikt voor de speelotheek. De actie loopt tot 8 oktober.
Mocht u zelf geen gebruik maken van dit speelgoed, wilt u dit dan bewaren voor de speelotheek. We plaatsen een bak op de balie in de speelotheek om de triqo in te deponeren. Vele kleintjes maken één grote........ Na 8 oktober gaat het in de uitleen.

Gezocht: schrijf ook een persbericht over de speelotheek

Doet u graag schrijfwerk, werkt u in de PR? Het speelpunt heeft het nodig dat er positieve aandacht aan ons besteed wordt in de media. Vindt u het leuk om te schrijven en zou u ons willen helpen met af en toe een persbericht schrijven? Wij zijn daar erg mee geholpen. Geïnteresseerd? Meldt u aan via:
• info@speelpunt.nl, of
• vraag een van onze vrijwilligers voor meer informatie, of
• kijk op onze website www.speelpunt.nl voor meer informatie over al onze vacatures.

Nu ook op Facebook

Het Speelpunt gaat mee met haar tijd! Wij zijn sinds kort- naast Hyves- ook te vinden op Facebook. Klik op de button ‘Vind ons leuk’ op Facebook en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.
http://www.facebook.com/pages/Speelotheek-Het-Speelpunt/135530736524326

Komende vakanties

Tijdens de schoolvakanties is de speelotheek gesloten. De vakantiesluitingen van dit jaar zijn de herfstvakantie (23 oktober tot 30 oktober) en de kerstvakantie (21 december 2011 tot 4 januari 2012).

Speelotheek Het Speelpunt
Pythagorasstraat 9, 6836 GA Arnhem
Postbus 4165, 6803 ED Arnhem
www.speelpunt.nl
info@speelpunt.nl
06 – 28 70 29 71 (tijdens openingstijd)
Openingstijden:
Maandag   : 10.00 - 11.30 uur
Woensdag : 14.00 - 15.30 uur
Vrijdag      : 18.30 - 20.00 uur
Zaterdag   : 10.00 - 11.30 uur