Nieuwsbericht van speelotheek Het Speelpunt
December 2011


Zeer geslaagde Opendag Speelpunt.

Op 24 september beleefde Het Speelpunt een succesvolle Open dag. Dit jaar was de Open Dag samen met Allio BSO en Peuterspeelzaal Dikkertje Dap, beide in de Lea Dasberg school gevestigd. Veel mensen kwamen in de hal de nieuwe spelletjes uitgeprobeerd. Dankzij het mooie weer konden de kinderen op het schoolplein spelen met het buitenspeelgoed. Het springkussen was weer een succes en veel kinderen werden geschminkt. Het was een geslaagde open dag: het Speelpunt verwelkomt 10 nieuwe leden. WELKOM!

December: extra stuk speelgoed.

In de maand oktober zijn er lekker veel spelletjes uitgeleend, dankzij de oktober spelletjesmaand. Gelukkig maakten velen gebruik van de mogelijkheid een extra spelletje te lenen bovenop het normale aantal stuks.
In de maand december mag u, in verband met de kerstvakantie, 1 stuk extra speelgoed lenen. Dus kiezen maar!
 

Triqo-actie.

Dit najaar hield Coop een actie rond Triqo, een nieuw soort constructiespeelgoed. Door een kassabon met naam en adres in te leveren maakten Coop klanten kans op een gratis jaarabonnement voor 2012 op Speelotheek Het Speelpunt. Dit betekent: een jaar lang kosteloos 3 stuks speelgoed per keer lenen. De winnaar is de familie De Wijse uit Rijkerswoerd.
Naast een gelukkige winnaar ontving Speelotheek het Speelpunt uit handen van de heer Melsen van Coop Rijkerswoerd 1000 stuks Triqo. Op deze manier is ook het Speelpunt een gelukkige winnaar. Dankzij de grote gift en de vele triqo’s die de wij van u als klant ontvingen kunnen we dit mooie duurzame speelgoed in de uitleen doen. De Triqo is in stevige kratten gedaan en opgenomen in de collectie van 1000 stuks speelgoed die bij Het Speelpunt te leen is. Het Triqo speelgoed is vanaf nu te leen.

Nieuw aangeschaft speelgoed

De afgelopen weken is er veel nieuw speelgoed aangeschaft. Hier een greep uit het nieuwe assortiment:

Waldertoys: Parkgarage en Knuffieland
Cambridge: Brainbox
 
 
Houten hijskraan
 
Leerzaam houten loopwagentje
 

Hello Kitty: Manege

Tonka Bouwplaats
 

4 houten puzzels
 

Nieuwe kastindeling.

De indeling van het spelmateriaal in de speelotheek is veranderd. Speelgoed dat qua gebruik op elkaar aansluit staat nu bij elkaar. Wellicht valt uw oog nu op ander speelgoed dan anders, zo houden we met elkaar een frisse blik op het geheel. Onze medewerkers geven graag uitleg over de verschillende categorieën speelgoed. Vraagt u er gerust naar.

Ideeënbus

Hebt u een idee, klacht of een opmerking. Er is altijd de mogelijkheid uw idee onder de aandacht te brengen. Dit kan via de ideeënbus, via de mail op info@speelpunt.nl of via het contactformulier op onze website www.speelpunt.nl.
Via uitleen@speelpunt.nl meldt u zaken met betrekking tot de uitleen. Zoals verlengen, reserveren of het melden van ontbrekende onderdelen.

Sponsors.

Het buitenspeelgoed is gelukkig weer opgeslagen, hierdoor is er weer voldoende ruimte in de speelotheek. Dank aan ANAC Selfstorage. Hartelijk dank, Anac!

Dankzij Nu-Swift beschikt het Speelpunt over nieuwe flyers. Hartelijk Bedankt Nu-Swift!

2011: Het Jaar van het Vrijwilligerswerk.


2011 was het Jaar van het Vrijwilligerswerk. In deze nieuwsbrief staan we daar even kort bij stil. Het Speelpunt wordt al jaren door 100 % vrijwilligers gerund. Dit is best bijzonder. Een pluim voor alle vrijwillige medewerkers van Het Speelpunt.
 

Tarieven 2012.

In 2012 blijven de tarieven bij Het Speelpunt ongewijzigd. De prijzen blijven dus goed betaalbaar. Voor betalingen van het abonnementsgeld 2012 kunt u gebruikmaken van een éénmalige machtiging. Pinnen of chippen is in de speelotheek niet mogelijk.
 

Facebook.

Het Speelpunt gaat mee met haar tijd! Wij zijn sinds kort- naast Hyves- ook te vinden op Facebook. Klik op de button ‘Vind ons leuk’ op Facebook en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws. Klik hier voor de link.

Komende vakanties.

Tijdens de schoolvakanties is de speelotheek gesloten. De vakantiesluitingen van dit jaar zijn de kerstvakantie (21 december 2011 tot 4 januari 2012).
De eerste uitleendag in 2012 is maandag 9 januari 2012.

Namens alle vrijwilligers van het Speelpunt wensen wij u een fijne december maand en heel plezierige feestdagen! En hoewel het nog even voor ons ligt wensen wij iedereen alvast een ‘speel-goed’ nieuw jaar toe. Tot ziens in 2012!

Speelotheek Het Speelpunt
Pythagorasstraat 9, 6836 GA Arnhem
Postbus 4165, 6803 ED Arnhem
www.speelpunt.nl
info@speelpunt.nl
06 – 28 70 29 71
Openingstijden:
Maandag : 10.00 - 11.30 uur
Woensdag : 14.00 - 15.30 uur
Vrijdag : 18.30 - 20.00 uur
Zaterdag : 10.00 - 11.30 uur