Nieuwsbrief Februari 2012


              

Geef oud speelgoed een nieuw leven!

Ligt bij u ook de vloer bezaaid met lego poppetjes, tussen de bank kleertjes van Barbie en in de besteklade knikkers? Op de gekste plekken komt u rondslingerend speelgoed tegen, maar er is vast één plek waar het mooi opgeruimd is, de zolder of de kast waar altijd dezelfde spellen onderop liggen. Het speelgoed dat niet wordt gebruikt. Het is een miskoop geweest, of uw kind is er simpelweg op uitgekeken. Zonde? Hoeft niet!

Wij roepen u op ongebruikt (schoon en heel) speelgoed aan
SPEEL-O-THEEK HET SPEELPUNT te doneren, zodat wij ‘oud’ speelgoed een ‘nieuw’ leven kunnen geven.

Doel

Ons doel is een ander kind blij maken met uw oude speelgoed.

Het speelgoed krijgt één van de volgende bestemmingen;
1 De speelotheek zelf;
2 Verkoop.

Van de opbrengst van de verkoop gaat een deel naar een goed doel. Dit jaar is dat het Ronald McDonald Huis in Arnhem. Voor hen gaan we een deel van een stevig buitenspeelobject in de vorm van een dier bij elkaar proberen te sparen. Daarnaast gaat Het Speelpunt van de opbrengst nieuw (buiten)speelgoed aanschaffen: o.a. een tractor, een grote step, een wavescooter, een tafelvoetbalspel, Wii Lets-dance en spelmateriaal van Rompa.

Inlevermogelijkheden
vrijdag 2 maart 18:30 – 20:00
en zaterdag 3 maart 10:00 – 11:30
Wij staan voor iedereen klaar in de Lea Dasbergschool.

De speelotheek is gewoon geopend.

Beloning
Voor elke ingebrachte kilo krijgt u een waardebon voor 10% korting op een jaarabonnement. U krijgt maximaal 50 % korting en de waardebon is alleen in de maand maart 2012 in te leveren. Dus tip uw buren, familie en vrienden en laat ze voordelig klant worden van Het Speelpunt. De limonade/ koffie/ thee staan klaar en met achterlating van uw emailadres, sturen wij na afloop het eindresultaat. Voor meer informatie: www.speelpunt.nl/speelgoedactie

 

Jantje Beton collecte 5-10 maart 2012

        Binnenkort is er weer Jantje Beton collecte. Het Speelpunt doet dit jaar ook mee. Een viertal vrijwilligers zal met de collectebussen langs de deuren in de Schuytgraaf gaan. Een deel van de opbrengst gaat naar Het Speelpunt. Wij kunnen het geld goed gebruiken voor de aanschaf van nieuw speelgoed. Van de andere helft van de opbrengst stelt Jantje Beton subsidies en leningen beschikbaar voor jeugdwerk, speeltuinen, speelotheken en kinderboerderijen. De collecterende verenigingen bevelen deze collecte van harte aan. Steun ons!  www.jantjebeton.nl

 

De bezem erdoor!

Medewerkers van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling van de gemeente Arnhem gaan op vrijdag 16 maart 2012 aan het werk in Het Speelpunt. Op het programma staan onder meer het schoonmaken van de kasten, uitvoeren van reparaties aan speelgoed en het maken van filmpjes over Het Speelpunt voor sociale media.

De actie vindt plaats in het kader van NL DOET, de grootste vrijwilligersactie in Nederland, georganiseerd door het Oranjefonds.

 

Tijdelijke woensdagmiddagsluiting

Helaas zijn wij genoodzaakt om tot de zomervakantie 2012 te sluiten op de woensdagmiddag. De afgelopen maanden kon Het Speelpunt een aantal keren onverwacht niet open op woensdagmiddag in verband met onvoldoende beschikbaarheid van ingewerkte vrijwilligers. Omdat dit probleem steeds groter wordt heeft het bestuur van Het Speelpunt besloten de opening op woensdag tijdelijk te laten vervallen. We gaan ervan uit dat dit tot de zomervakantie duurt. Wilt u vrijwilliger worden op de woensdag en bent u tot de zomervakantie beschikbaar op andere openingstijden om ingewerkt te worden, neemt u dan contact met ons op: info@speelpunt.nl

Uw ervaring telt!
Oproep: wilt u ons vertellen hoe u het nieuwe speelgoed ervaren heeft. Wij zijn nieuwsgierig en horen graag uw mening! Ook om te kunnen schatten welk volgend nieuw speelgoed wij kunnen gaan aanschaffen. Uw stem is daarin van grote waarde! Vertel het ons in de speelotheek of via info@speelpunt.nl

 

Ideeënbus

Hebt u een idee, klacht of een opmerking. Er is altijd de mogelijkheid uw idee onder de aandacht te brengen. Dit kan via de ideeënbus, via de mail op info@speelpunt.nl of via het contactformulier op onze website www.speelpunt.nl.

Via uitleen@speelpunt.nl meldt u zaken met betrekking tot de uitleen. Zoals verlengen, reserveren of het melden van ontbrekende onderdelen.

   Facebook

Het Speelpunt gaat mee met haar tijd! Wij zijn sinds kort- naast Hyves- ook te vinden op Facebook. Klik op de button ‘Vind ons leuk’ op Facebook en blijf op de hoogte van ons laatste nieuws. Klik hier voor de link.

Komende vakanties

Tijdens de schoolvakanties is Het Speelpunt gesloten. De vakantiesluitingen van de komende tijd zijn:

Voorjaarsvakantie zaterdag 18 februari tot en met zaterdag 25 februari 2012
Paasvakantie vrijdag 6 april tot en met zaterdag 14 april 2012.
Meivakantie zaterdag 28 april tot en met zaterdag 5 mei 2012.
De dagen na Hemelvaart is de speelotheek gewoon open.
Pinkstervakantie zaterdag 26 mei tot en met maandag 28 mei 2012. 

Wij wensen u een prettige voorjaarsvakantie!

Speelotheek Het Speelpunt
Pythagorasstraat 9, 6836 GA Arnhem
Postbus 4165, 6803 ED Arnhem
www.speelpunt.nl
info@speelpunt.nl
06 – 28 70 29 71
Openingstijden:
Maandag   : 10.00 - 11.30 uur
Vrijdag      : 18.30 - 20.00 uur
Zaterdag   : 10.00 - 11.30 uur